DRUMS / PERCUSSIE

Drummen is cool en stoer. Stoer omdat je zomaar een ritme kan spelen en cool als je een moeilijk ritme voor elkaar krijgt op een drumset.
Je leert de verschillende onderdelen, je leert “instrument lezen”: dat is het zelf zien en horen hoe iemand speelt (bijvoorbeeld welke hand- en voetcombinaties worden gebruikt) om het dan na te spelen.
Je leert ook dingen als noten lezen, liedjes meespelen en afzonderlijk met handen en voeten spelen. Het doel is om je op je eigen oren en ogen te laten vertrouwen en zeker te zijn van wat je hoort en ziet.

Drumles is er voor volwassenen en kinderen. Je hoeft niet meteen een drumstel aan te schaffen, en voor wat betreft de geluidsoverlast: een drumstel is goed te dempen.


Percussie is de ritmische basis van veel traditionele Zuid-Amerikaanse muziekstijlen maar kan ook het subtiel gekruide sausje zijn in Popmuziek, Jazz, Blues, (Nu)Soul of Funk.

Veel voorkomende percussie instrumenten zijn conga’s, bongo’s, timbales, repinique, surdo, timba, caixa, pandeiro en tamborim.
Maar wil je cajon, tamboerijn, ganza, agogo, caxixi of clave’s leren spelen? Ook dan kun je bij Pepijn Zwaanswijk terecht.

De cursus wordt gegeven op: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

De cursus wordt gegeven door: