Anan den Boer

Anan

Piano / producer

Anan is een multi-instrumentalist en producer die betrokken is geweest bij het schrijven, co-produceren en spelen voor andere artiesten sinds de leeftijd van 16 jaar.
Zijn sound is het best te omschrijven als moderne soulmuziek. Er hangt een nostalgisch gevoel van oude jazz, soul en funk maar gemixt met een frisse moderne productie erachter.

Hij schreef de muziek voor Jarreau's streaminghits Someone That You Love en Make You Love Me. Hij werkt actief als producer, componist of bandlid voor verschillende artiesten zoals Tito Jackson (3T), Alain Clark, Full Crate, Ronnie Flex en nog veel meer.

Anan heeft een vroege start gehad in het professionele muzikaal vakmanschap. Met zijn moeder als klassiek pianiste, zijn vader een acteur en zijn broer een theater producer waren de kunsten als een eerste taal voor hem. Beginnend met het spelen van piano, drums en gitaar vanaf de leeftijd van 5 jaar. Vanaf zijn 14e kreeg hij echt serieus nemen door naar een middelbare school te gaan die gespecialiseerd is in kunst. Sindsdien werd jazzpiano zijn eerste prioriteit, maar hij vermengde het altijd met hiphop en soulmuziek.

De kenmerken van geluid waren altijd belangrijk voor hem. Het was dan ook niet vreemd dat hij, nadat hij zijn bachelordiploma Jazz piano aan het Conservatorium van Amsterdam had behaald, studio na studio bouwde en de kunsten van het produceren en mixen onder de knie begon te krijgen.

Na jaren samenwerken met andere kunstenaars vond hij dat het tijd was om zijn eigen verhaal te vertellen. Daarom staat hij deze keer op een heel belangrijk kruispunt. Zijn debuut solo album is uitgebracht in december 2021 en is hier te beluisteren.
terug naar docenten