Bas Gerwe

Bas

Piano

Op enthousiaste wijze geeft Bas al zo’n 30 jaar pianoles, zijn lessen zijn heel gevarieerd.

Afhankelijk van wat een leerling wil leren komen alle lesonderdelen aan bod of slechts enkele. Als je bijvoorbeeld geen leesoefeningen wil doen (methode lesboeken) maar alleen bekende liedjes wil kunnen spelen dan wordt alleen daar aan gewerkt. Door zijn flexibele aanpak gebeurt dat op een leuke en leerzame manier.
Toch probeert Bas iedereen enthousiast te krijgen voor alle lesonderdelen. Gaandeweg laat hij zien hoe veelzijdig de piano eigenlijk is en zullen de meeste leerlingen ook hierover steeds enthousiaster worden.

De pianolessen begeleidt Bas op gitaar. Hierdoor leer je al snel samenspelen en luisteren. En zo heb je ook minder het gevoel dat er steeds op je vingers wordt gekeken waardoor je wat vrijer kunt gaan spelen.

Er wordt aan een repertoire gewerkt omdat het hartstikke leuk is om wat uit je hoofd te kunnen spelen voor jezelf en voor anderen.
De speelstukken worden door Bas per leerling aangepast zodat deze op elk niveau gespeeld kunnen worden en het voor iedereen een uitdaging blijft.

Het doel is om meer op het gehoor en vanuit het muzikale gevoel te gaan spelen en dit te ontwikkelen. Tevens houdt Bas in de gaten of het enthousiasme en de motivatie van de leerling aanwezig blijft en er een progressieve lijn in zit.

Facetten die in de les aan bod kunnen komen:
- piano/keyboard als solistisch instrument en als begeleidings instrument. (pop, latin, blues en jazz t/m conservatoriumniveau, en klassieke muziek)
- improvisatie, als leuke oefeningen om vrijer te kunnen gaan spelen.
- solfege en harmonieleer, om uiteindelijk zelf je liedjes uit te kunnen zoeken en te begrijpen.


Bas Gerwe begon op 8-jarige leeftijd met muziek. Hij rondde zijn opleiding aan het Amsterdams Sweelinck Conservatorium in 1992 af, piano lichte muziek.
In datzelfde jaar was hij onder andere genomineerd voor de prestigieuze Pall Mall Swing Award en met de band waarin hij toen speelde winnaar geworden van het Middelsee jazz Treffen.
Met diverse bands op veel podia gespeeld. (van De Heeren Van Aemstel tot aan het North Sea Jazzfestival).
Optredens voor radio en tv kwamen ook voorbij.
Nu speelt hij nog steeds pop, latin en jazz in zijn vaste bands/combo’s en als freelancer.

Bas is muzikaal breed georiënteerd doordat hij als pianist/toetsenist maar ook als componist/producer veel ervaring opgedaan heeft met uiteenlopende muziekstijlen in live- en studiosituaties.

Vanaf 1999 componeert en produceert Bas muziek en sound design voor radio- en tv commercials en documentaire films.
Vanaf 2012 arrangeert Bas voor een soulkoor wat hij ook op piano begeleidt.

Bas heeft pianoles gegeven op de muziekscholen in Amsterdam, Haarlem, Beverwijk, Hoofddorp en Badhoevedorp naast zijn toenmalige eigen piano lespraktijk in Amsterdam.
Hij was in 1992 initiatiefnemer van het Amsterdams Muzikanten Collectief waarmee hij vele 3-daagse jazz/improvisatie workshops heeft gegeven.

Momenteel heeft hij zijn eigen piano lespraktijk en muziekstudio in Beverwijk en geeft ook weer in Haarlem les bij deze leuke muziekschool; Tune Up Muziekpunt.
terug naar docenten