Erik Verwey

Erik

Piano

Erik (1987) begon op 7-jarige leeftijd met pianolessen. Na enkele jaren kwam de liefde voor jazz- en poppiano op. Na een tijd lang in bandjes tijdens de middelbare school te hebben gespeeld, meldde hij zich bij het conservatorium van Utrecht waar hij in 2011 afstudeerde bij Bert van den Brink. Ondertussen begon hij dat jaar met lesgeven bij Tune Up Muziekpunt en startte als vaste begeleider en componist van cabaretière/zangeres Louise Korthals. Na twee jaar langs de theaters getoerd te hebben en betrokken te zijn geweest bij het winnen van de ‘Neerlands Hoop’ prijs in 2013, startte Erik in 2013 met de ‘master jazzpiano-opleiding’ aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Deze rondde hij in 2015 met succes af.

Momenteel toert Erik met het nieuwe programma van Korthals nog door de theaters en speelt hij regelmatig met zijn trio op jazz-gelegenheden in Amsterdam en omstreken. Ook componeert hij regelmatig muziek voor reclame- en film. Hij heeft les gehad van onder andere Bert van den Brink, Peter Beets en Michiel Borstlap.

Erik vindt plezier het belangrijkste element aan lesgeven. De leerling moet enthousiast kunnen worden door stukken die de leerling zelf leuk vindt om te spelen. In de lessen wordt tijd besteed aan allerlei basistechnieken als notenschrift, vingerzetting en houding. Maar het leukste van pianospelen is dat als ergens een piano staat, je zo maar iets kan spelen dat goed klinkt. Daarom wordt ook snel aandacht besteed aan akkoorden, improviseren en gehoortraining. Ook bij de beginnende leerling!

terug naar docenten

Mededelingen

INCASSO SEPT/OKT

Ondanks alle goede voornemens blijkt het helaas toch niet mogelijk de septemberincasso aan het begin van het cursusjaar te verzenden. Derhalve worden de contributies voor september en oktober ook dit seizoen weer tegelijkertijd afgeschreven.

Vertrouwende op jullie begrip met excuses voor het eventuele ongemak!

INSCHRIJVEN 18/19

De informatie op de website is weer helemaal bijgewerkt voor het huidige schooljaar.

Schrijf je nu in voor de muzieklessen van seizoen 2018/2019.

PRIVACY

Lees hier ons privacybeleid.

FacebookGoogle+