Guido Schijen

Guido

Elektrische & akoestische gitaar

Ik denk dat ik een jaar of 8 was toen ik begon met ‘racketgitaar’. Na de toen nog verplichte algemene muzikale vorming op de plaatselijke muziekschool, mocht ik vanaf mijn 11e op klassiek gitaarles. Circa 2 jaar later maakte de klassiek gitaar plaats voor een elektrische. En na wat lessen her en der en de nodige jaren van zelf experimenteren, ontdekken, pielen en een hoop kabaal, studeerde ik van 1981 t/m 1988 ‘lichte muziek’ (jazz/pop) en bijvak klassiek aan het conservatorium Maastricht.

Tijdens en na mijn conservatoriumtijd speelde ik als freelancer in vele gelegenheidsformaties met muzikanten van diverse naam en faam en mijn eigen jazztrio.

Daarbij werkte ik als gitaar- en theoriedocent bij verschillende muziekscholen. In 1994 startte ik tenslotte mijn eigen muziekschool voor jazz, rock en fusion: ‘Tune Up’. De school werd gaandeweg groter en uitgebreid met oefenruimten en bescheiden opnamestudio.

De nadruk van mijn lessen ligt op het daadwerkelijk musiceren en het plezier en de ontspanning daarvan. Ik probeer de lessen volgens een ad hoc leerplan zoveel mogelijk af te stemmen op de individuele leerling en zijn of haar wensen en behoeften qua muzikale voorkeur, lesindeling, technieken, didactiek, leercapaciteit- en tempo, focus, etc.

Van de vele muzikale inspiratiebronnen en invloeden wil ik mijn grootste inspirator Wes Montgomery niet ongenoemd laten – Toen ik Wes voor het eerst hoorde was ik meteen verkocht en verknocht. En door hem is het voor mij uiteindelijk allemaal begonnen.

www.tuneup.nl
terug naar docenten