Itai Weissman

Itai

Saxofoons / Klarinet / EWI

Ik ben Itai Weissman, Edison genomineerde artiest, saxofonist, docent en componist.

Oorspronkelijk kom ik uit Israƫl en sinds 2006 ben ik gevestigd in Amsterdam. Hier heb ik tussen 2006 en 2012 mijn bachelor en masteropleiding jazz saxofoon, summa cum laude, afgerond.
Als professionele muzikant heb ik op veel nationale en internationale festivals mogen spelen, zoals North Sea Jazz, Oerol en Pinkpop. Ik heb inmiddels 10 CD's uitgebracht waaronder 5 onder eigen naam.

Afkomstig uit een muzikaal gezin (mijn ouders zijn beiden muziekdocenten) ben ik al vroeg met muziek en muziekeducatie in aanraking gekomen.
Sinds 2012 ligt mijn focus meer en meer op muziekeducatie. Ik geef les aan zowel beginnende leerlingen (kinderen en volwassenen) op de muziekschool als aan master studenten op conservatoria in heel Nederland.

Ik ben ervan overtuigd dat het bespelen van een instrument kan bijdragen aan de persoonlijke en sociale ontwikkeling van een student en het samen spelen een waardevolle ervaring voor de leerling is.

De saxofoon is een veelzijdig instrument waarmee het maken van veel verschillende soorten muziek mogelijk is. Je kunt solo spelen maar ook in een kleinere bezetting tot aan een grote bigband. Ik ben ervan overtuigd dat ik als leraar mijn studenten een fantastische muziekervaring kan bezorgen.
terug naar docenten