Michael Becker

Michael

Piano / bigband / theorie

Michael, geboren en getogen in Berlijn, groeit op in een muzikale familie waar hij al vroeg begint met musiceren. Klassiek, pop, soul, funk, blues en jazz; elk genre komt aan bod, er is geen stijl die niet gespeeld wordt in huize Becker. Als tiener speelt hij al als toetsenist in verschillende bandjes en op zijn 17e maakt hij deel uit van zijn eerste professionele band “Tooltime”, een typische 90’s fusion-band.
Vanaf dat moment is het duidelijk: hij wil musicus worden. Michael begint piano en ‘arranging’ te studeren in Berlijn aan de Hochschule für Musik Hans Eisler. De jaren daarna studeert hij compositie, arrangeren en orkestratie (met piano als bijvak) in Amsterdam, Graz en Los Angeles.

Inmiddels woont Michael al zo’n 10 jaar in Amsterdam en werkt hij als zelfstandige arrangeur/componist en toetsenist. Momenteel schrijft hij voor verschillende formaties van strijkkwartet tot symfonische orkest. In de laatste jaren werkte hij o.a. voor:

- Quintessences (strijkkwartet)
- Fuse (strijkkwartet)
- Quatuor Adam (A capella)
- Ladies of the Lowlands
- Concertgebouw Big Band
- Nordkraft Big Band
- AmBeCo Jazzorchestra (The Amsterdam Sports Award)
- Deens Radio Orkest
- Copenhagen Philharmonisch Orkest
- Sinds 2016 is Michael toetsenist van Jessy Hay (singer-songwriter, gitarist)

Michael geeft sinds 15 jaar muzieklessen op verschillende manieren waarbij de leerling steeds in het middelpunt staat. Met of zonder bladmuziek, welk genre dan ook, de ‘klik’ tussen leraar en leerling is essentieel voor het scheppen van de juiste sfeer voor een zo optimaal mogelijke muzikale ontwikkeling.
Michael geeft pianolessen, bandcoaching, theorie en solfège (voorbereiding voor een opleiding aan het conservatorium). Muziek is een gebied zonder eind waarbij Michael altijd serieus ingaat op individuele vragen en wensen.
terug naar docenten