Paul Mundy

Paul

Saxofoons / Klarinet / Dwartfluit

Saxofonist Paul Mundy, was vele jaren een gevestigde musicus en docent in Chicago. In 2011 is hij verhuisd naar Amsterdam.

Hij speelde op grote podia op diverse locaties met bekende artiesten in de VS, Canada, Europa en het Caribisch gebied. Paul trad op met onder andere: Buddy Guy, Eric Clapton, Lou Rawls, Larry Coryell, Martha Reeves, Jerry Butler (het Impressions), Willie Torres (Spanish Harlem), Angel Melendez, en Karen Carroll (Delmark records).

Verder heeft nog de volgende festivals en shows op zijn naam staan: de Tonight Show met Jay Leno, Radio France, VH1, North Sea Jazz Festival, New Orleans Jazz and Heritage Festival, Universal Theatre Los Angeles, Chicago Jazz Festival, Montego Bay Jazz Festival, Nice Jazz Festival, en meer.

Paul is een betrokken en bevlogen docent met vele jaren ervaring in alle ‘settings’, van beginner tot gevorderde, van privé tot groeps. Naast saxofoon (bariton, tenor, alt en sopraan) speelt en doceert hij ook klarinet en dwarsfluit. Hij heeft een Bachelor of Music Education diploma, Magna Cum Laude, behaald in VanderCook College of Music in Chicago. Naast zijn brede muzikale opleiding binnen de ‘lichte muziek’ is hij ook klassiek geschoold.

Zijn ervaring in lesgeven is vanaf 1992 op openbare scholen, aan de Columbia Universiteit van Chicago en privé. En vanaf 2011, sinds hij in Nederland woont, heeft hij zijn eigen lespraktijk in Amsterdam, geeft hij onder meer les op het Muziek Educatie Centrum (MEC) en heeft hij voor Stichting Memorable Momenten vele muziekpresentaties voor jonge kinderen verzorgd. Zijn muzikale ervaring omvat vele genres: jazz, blues, pop, latin, funk, R & B, Avant Garde en klassiek. Paul is in bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Door de jaren heen heeft Paul een eigen leerprogramma ontwikkeld om les te geven. Hij gelooft dat, samen met zijn ervaring, zijn belangrijkste bijdrage als leraar is: geduld en aanmoediging. Daarom moedigt hij de ouders van jonge studenten aan, om betrokken te zijn en de lessen bij te wonen.

"Ik geniet erg van lesgeven. Daarom lijkt de tijd heel snel voorbij te gaan als ik les geef. Een van de fundamenten van mijn les is om het proces te leren hoe te denken en te leren voor jezelf. Een goede muzikant zijn, betekent heel wat onafhankelijk, succesvol "uitzoeken" door zichzelf in de praktijk en studeren. Voor jongeren helpt deze mogelijkheid hen te slagen in alles wat ze willen doen. Voor oudere studenten is het leuk en stimulerend om op nieuwe manieren te leren. Als ik wat plezier en enthousiasme voor muziek kan doorgeven aan studenten, dan voel ik dat ik geslaagd ben!"
terug naar docenten