Sebastiaan Lunsingh Scheurleer

Sebastiaan

Elektrische & akoestische gitaar

Sebastiaan Scheurleer begon al op vroege leeftijd met gitaarspelen, maar de echte passie voor het instrument ontstond tijdens zijn eerste kennismaking met het gitaargeweld van Jimi Hendrix. Na het horen van ‘’Voodoo Chile’’ (op Woodstock ‘69) was het gelijk gedaan met het plichtmatig oefenen van saaie liedjes vlak voor de klassieke gitaarles. Er moest zo snel mogelijk een elektrische gitaar komen om urenlang mee te improviseren en zoveel mogelijk rock, blues en popmuziek uit te zoeken. In legendarische gitaarshop “De Plug’’ waar de eerste ‘’surf-groene’’ telecaster werd uitgezocht, werd hem aangeraden om les te nemen bij muzikale alleskunner Patrick Sedoc.
Sedoc bracht hem in aanraking met jazz,fusion, funk en soul en stimuleerde hem om zijn speelstijl, gehoor en techniek te ontwikkelen tot een niveau wat hem heelhuids door de zenuwslopende audities voor het Conservatorium van Amsterdam leidde.
De Bachelor en Masteropleidingen (jazzgitaar) die daarop volgden gaven hem de gelegenheid om te leren van een grote hoeveelheid topmuzikanten uit binnen- en buitenland waaronder Kurt Rosenwinkel, Peter Bernstein, Branford Marsalis en Jesse van Ruller.
De hierboven beschreven muzikale ontwikkeling heeft een sterke invloed gehad op zijn manier van lesgeven. Leerlingen spelen muziek die ze aanspreekt en worden gestimuleerd om creatief te zijn met hun instrument.
Sebastiaan Scheurleer speelde op verschillende podia, festivals en radio/televisieshows in Europa, waaronder Heineken Music Hall, North Sea Jazz festival en Pauw & Witteman. Hij deelde het podium met o.a. Yuri Honing, Saskia Laroo en Karsu Dӧnmez.
terug naar docenten