sietske roscam abbing

Sietske

zang / koor

Mijn naam is Sietske Roscam Abbing en ik kom uit Zutphen, een mooie kleine stad aan de Ijssel in het oosten van Nederland. Ik studeerde zang performance aan het conservatorium van Amsterdam waar ik het Bachelors- en Masters programma afrondde (in 2012). Meer over mijn activiteiten als zangeres vind je op website.

Al vrij vroeg tijdens mijn opleiding, vanaf het begin van mijn 3e jaar studie, begon ik met het opbouwen van ervaring in lesgeven en heb me daarin gedurende de rest van mijn studie en daarna met groeiend enthousiasme verder verdiept. Inmiddels heb ik ervaring in individuele lessen, duo- en groepslessen, en met zangroepen en koorzang. Met training en ervaring in verschillende stijlen, van klassiek tot een grote verscheidenheid in pop-repertoire en ook traditionele en moderne jazz/cross-overs ben ik flexibel in repertoire en kan ik veel stijlen en de daarin gebruikelijke technieken faciliteren. In het algemeen streef ik altijd naar het opbouwen van een gezonde goede basis-techniek en flexibiliteit als uitgangspunt voor meer uitdagender technieken en effecten. Naast de techniek van het zingen en alles wat daarbij komt kijken kan ik je begeleiden in het opbouwen van basiskennis in theorie en basisvaardigheden in gehoortraining.

Zelf was/ben ik naast muziek altijd bezig met dans (klassiek ballet, moderne dans, stijldansen, en meer) en sport (verschillende duur-sporten en rots-klimmen). Mijn moeder is bewegingstherapeut (gespecialiseerd in Feldenkrais) en zij inspireerde mij van jongs af aan plezier te hebben in het verbeteren van bewegingspatronen en om oog te hebben voor details daarin. Ik zie veel overeenkomsten en verbindingen tussen het werken aan bewegingspatronen in het lichaam en het werken met de stem. Ik haal hier dan ook inspiratie uit en streef er in mijn lessen naar je hele lichaam bij het zingen te betrekken. Wat er zich in je hoofd afspeelt heeft hierop veel invloed en speelt dus mijns inziens ook een belangrijke rol.

Bij muziek maken (in welke situatie dan ook) is het spel jezelf en elkaar er steeds aan te herinneren in het moment te zijn en dat wat er in het moment is de waardering te geven van waaruit het zich kan ontwikkelen. In een muziekles is het aan mij (als persoon met meer ervaring in muzikale situaties) om steeds weer naar dit proces terug te keren en jou als leerling de concentratie te laten vinden om aan details te werken en daar plezier in te hebben. Aan het einde van de oefening heb je een herinnering aan een positieve ervaring over een van de details die het geheel verbeteren die je na de les op jezelf opnieuw kunt opzoeken om verder uit te breiden. Als dat nog niet lukt help ik je in de volgende les weer herinneren en vinden we waarschijnlijk nog meer mogelijkheden. Zo werken we steeds aan het vinden van de juiste manier voor jou en het uitbreiden van jou mogelijkheden.

www.sietskemusic.com
terug naar docenten

Mededelingen

tel. BUITEN GEBRUIK

Het telefoonnummer 023-5441637 is i.v.m. kantoorverhuizing tijdelijk niet bereikbaar.

PRIVACY

Lees hier ons privacybeleid.

Facebook