Thomas Bekhuis

Thomas

Elektrische & akoestische gitaar

Met veel plezier geef ik al ruim 12 jaar gitaarles aan jong en oud, van beginner tot aan leerlingen die ik naar het Conservatorium heb begeleid en inmiddels zelf professionele gitaristen zijn, zoals Lars de Rijck en Jordi Repkes.
Als docent vind ik het belangrijk dat leerlingen met plezier naar de les komen. Niet maandenlang worstelen met het instrument, maar gelijk de eerste les een liedje spelen is mijn doel.
Vanuit nummers die leerlingen aanspreken leer ik hen vervolgens gitaar spelen. In de loop van de lessen wordt er vervolgens gewerkt aan een degelijke techniek, kennis van het instrument, ritmische ontwikkeling en gehoortraining.
Met veel leerlingen werk ik ook samen aan eigen nummers, zelfs al met kinderen vanaf 7 jaar oud, deze nemen we dan in de les op, zodat ze thuis verder kunnen werken aan het nummer. Dit is een onderdeel van mijn lessen dat leerlingen vaak heel leuk vinden en dit stimuleert ze ook om creatief bezig te zijn.

Thomas Bekhuis (1985) is een gitarist die een veelzijdigheid aan stijlen combineert tot zijn eigen sound, een fijne mix van rock, jazz, funk, blues, soul, R&B en surf.
Op zijn zevende begon hij met piano en toen hij 12 was stapte hij over op de gitaar. Snel hierna was hij overladen met de muziek van Jimi Hendrix, Eric Clapton, Steely Dan, George Benson en John Scofield.
Thomas studeerde in 2010 af als Master of Music in Jazz Gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam en het Purchase College New York en volgde o.a. lessen van meester gitaristen John Abercrombie, Jesse van Ruller en Robert Fripp.
Als frontman is Thomas te horen in zijn eigen power trio The Cockatoos en in surf band The Sky Riders.
Daarnaast speelt Thomas in de Steely Dan tribute band ‘Gaucho’.
Verder speelt Thomas regelmatig met Lilian Jackson (Spargo) en Franklin Brown. Ook heeft hij gewerkt met Caro Emerald, Dorona Alberti (Gare Du Nord), Lo van Gorp, Simone Roerade (mrs. Hips), Jan Vayne, Lenny Kuhr en vele anderen.

youtube (The Sky Riders)

youtube (Thomas Bekhuis & Dorona Alberti)
terug naar docenten