Valentijn Bannier

Valentijn

Elektrische & akoestische gitaar

Gitarist Valentijn Bannier (Naarden, 1987) werd op jonge leeftijd ontdekt door de leden van de Brazilectro formatie Zuco 103 waarmee hij over de hele wereld tourde. Daarna ging hij van band tot band, van Lefties Soul Connection tot Ruben Hein en van Giovanca tot Steye. Tot er de wens was om het zelf te doen. Hij ging terug naar alles wat hem ooit zelf inspireerde en Cirque Valentin was geboren: een unieke act van gelijkgestemden met wie hij zijn muziek en performance ontwikkelde. Met veel overtuiging speelde Valentijn met zijn crew, bestaande uit Suus de Groot (Sue the Night), Cato van Dijck (My Baby), Anan den Boer (Kane), Jaimie van Hek (Voicst) en Victor Dirix (Eddy Zoë) zo'n honderd keer in het land. Toen was de tijd rijp voor een eerste album. 'On Pleasure Island' kwam in september 2014 uit bij het Amsterdamse label Dox Records bekend van o.a. Wouter Hamel, New Cool Collective & Benny Sings.

Cirque Valentin won in 2012 de Sena Pop NL Performance Award en speelde al op festivals als Noorderslag, De Parade, Uitmarkt en in clubs als Paradiso, Melkweg, Tivoli, Patronaat. Momenteel werkt Valentijn aan de volgende release van de band.

Rond dezelfde tijd dat Cirque werd opgericht begon Valentijn met 2 klasgenoten van het Amsterdamse Pop Conservatorium de Afro-Beat band Koffie. Koffie (ook Dox Records) heeft inmiddels twee albums uitgebracht en stond vanwege hun goede live reputatie al op grote festivals als Zwarte Cross, North Sea Jazz Festival, Oerol, Haarlem Jazz, Polé Polé (Gent).

Daarnaast speelt Valentijn ook nog in de country funk band Steye & The Bizonkid waarmee hij ook schrijft en platen opneemt. Frontman Steye maakte voor de band de eerste interactieve 360º videoclip ter wereld waarvoor de band werd genomineerd voor de Berlin Music Video Awards en onlangs nog op het Sonar Festival in Barcelona stond.

Wil je Valentijn live zien? Of horen wat hij maakt? Check dan deze sites!

www.cirquevalentin.com

www.koffiemusic.com

www.steyemusic.com




terug naar docenten