FAQ

Click here for English

De FAQ geven beknopte antwoorden op de meest gestelde vragen.
Voor de volledige informatie zie informatie en de algemene voorwaarden.

Iedereen die nog niet eerder les heeft gehad bij Tune Up Muziekpunt kan zich aanmelden voor een gratis proefles van maximaal 30 minuten.

Vraag een gratis proefles aan

Als je nog nooit eerder bij Tune Up Muziekpunt les hebt gehad, kun je beginnen door een proefles aan te vragen. Dit doe je door het online formulier in te vullen en te verzenden.

Vraag een gratis proefles aan

Wil je starten met de reguliere lessen? Vul dan het online inschrijfformulier in. Als er nog geen lestijd is afgesproken nemen we nog even contact met je op.

Je begint (elk schooljaar opnieuw) met 4 startlessen. Tijdens de startlessen kun je nog beslissen om met de lessen te stoppen of van leraar/instrument te wisselen.

Als je na de startlessen doorgaat is het niet meer mogelijk binnen het lopende cursusjaar te stoppen. Je moet dan het cursusjaar afmaken. Het cursusjaar is van september 2022 t/m augustus 2023.

Schrijf je in

De proefles is geheel vrijblijvend en gratis.

De tarieven kun je terug vinden op de website bij tarieven & betaling .

De maandbedragen zijn gebasseerd op een volledige cursusjaar van 40 wekelijkse lessen. Stap je later in het jaar in dan kun je het bedrag per les vermendigvuldigen met het aantal resterende lessen tot de zomervakantie.

Je kunt het totaalbedrag voor de komende lessen in één keer betalen of kiezen voor betaling in twee, vier of maandelijkse termijnen.

Wanneer je ervoor kiest om in termijnen te betalen wordt de betaling gespreid vanaf het moment dat je instapt tot het einde van het cursusjaar (tot en mét augustus 2023).

Houd er rekening mee dat bij gespreide maandbetaling ook in de vakantiemaanden geïncasseerd wordt.


Je kunt betalen door middel van automatische incasso.
Of indien je hier bezwaar tegen hebt kun je het gehele cursusgeld in zijn geheel per vooruitbetaling overmaken.

Zie tarieven

Wanneer je kiest om in termijnen te betalen dan worden de kosten gespreid over twee, vier of maandelijkse termijnen.

Wanneer je per maand wilt betalen zal er dus ook in juli en augustus geïncasseerd worden.

Jaarlijks termijn 1 september 2022
     
Halfjaarlijks termijn 1 september 2022
  termijn 2 maart 2023
     
Per kwartaal termijn 1 september 2022
  termijn 2 december 2022
  termijn 3 maart 2023
  termijn 4 juni 2023
     
Per maand termijn 1 september 2022
  termijn 2 oktober 2022
  termijn 3 november 2022
  termijn 4 december 2022
  termijn 5 januari 2023
  termijn 6 februari 2023
  termijn 7 maart 2023
  termijn 8 april 2023
  termijn 9 mei 2023
  termijn 10 juni 2023
  termijn 11 juli 2023
  termijn 12 augustus 2023

Tune Up Muziekpunt biedt 40 lessen aan per schooljaar.
Er is geen les tijdens de schoolvakanties en op feestdagen.

De vakanties komen zoveel mogelijk overeen met die van het primair en voortgezet onderwijs in de regio Haarlem.

Zie kalender

Als je één of meerdere lessen moet missen door ziekte of omdat je iets anders gaat doen op de afgesproken lestijd zoals bijvoorbeeld: sporten, een schoolfeest, uitvoering van de schoolmusical of op vakantie, dan zijn de docenten niet verplicht de gemiste lessen in te halen. In overleg met de docent kan hiervan worden afgeweken.

De docenten bij Tune Up Muziekpunt zijn flexibel en de goede wil is er om gemiste lessen in te halen, waar dat roostertechnisch en/of logistiek mogelijk is.

Als jouw docent door ziekte of andere dringende reden verhinderd is les te geven, zal geprobeerd worden de les op een later tijdstip in te halen, al naar gelang de mogelijkheden.

Wanneer er door schuld van de docent per schooljaar meer dan 3 lessen gemist zijn die niet ingehaald kunnen worden, dan heb je recht op restitutie van het betaalde lesgeld.

Zie punt 12 van de algemene voorwaarden

Je begint (elk schooljaar opnieuw) met 4 startlessen. Tijdens de startlessen kun je nog beslissen om met de lessen te stoppen of van leraar/instrument te wisselen.

Als je na de startlessen doorgaat is het niet meer mogelijk binnen het lopende cursusjaar te stoppen. Je moet dan het cursusjaar afmaken. Het cursusjaar is van september 2022 t/m augustus 2023.

Alleen in bijzondere situaties is het mogelijk om het contract tussentijds te stoppen. Zie punt 20 van de algemene voorwaarden

Voor contractovername zie punt 15 van de algemene voorwaarden

Vanuit wettelijk oogpunt is het nodig om je elk jaar opnieuw in te schrijven voor de lessen.

Daarnaast kun je dan gelijk aangeven als er nog adres- en contactgegevens zijn gewijzigd en je betalingsvoorkeur opnieuw aangeven.

Tijdens de proefles kun je gebruik in de meeste gevallen gebruik maken van een instrument van Tune Up Muziekpunt.

In overleg is het ook mogelijk om een gitaar, keyboard of saxofoon voor een korte periode van ons te lenen als deze voorradig zijn.

Voor het huren van een muziekinstrument kun je in veel gevallen terecht bij de Stichting Algemeen Muziekfonds (SAM) te Haarlem.

Zie www.muziekfonds.nl

Wanneer je les hebt bij Tune Up Muziekpunt krijg je 25% korting op samenspellessen, wanneer je naast je reguliere les ook deelneemt aan bandles of koorles.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt het lesgeld te betalen. Kijk op de website voor de spelregels en veelgestelde vragen.

Zie www.jeugdfondssportencultuur.nl